Zorglandgoed Wij-Land

Impressie Stadlandgoed Dubbeldam klein

Zorglandgoed Wij-Land
Zorgwonen, natuurinclusieve landbouw, zorg, onderwijs 

Drechtstadsboer onderzoekt mogelijkheden voor een zorglandgoed op het Eiland van Dordrecht.


Bekijk de video over Zorglandgoed Wij-Land.

TopDown of BottomUp?
Aanvankelijk begonnen als burgerinitiatief lijkt het plan voor een multifunctioneel landgoed nieuwe stijl – als haalbaar antwoord op diverse duurzame opgaven – zich gaandeweg te ontwikkelen tot een maatschappelijk wijkbedrijf voor lokaal versvoedsel, groene zorg, scholing, werk en vrije tijd in de stedelijke buitenruimte. 


Weconomy
In de aanloop naar een zorglandgoed heeft Drechtstadsboer inspiratie en kennis gezocht bij bestaande voorbeelden als Warmoezerij Almere, Uit je Eigen Stad Rotterdam, Groendomein ’t Wasven Eindhoven, Hoeve Klein Mariëndaal Arnhem en Stadsboerderij Kortrijk in België. Alle collega-projecten gaven zonder terughoudendheid Drechtstadsboer inzage in boekhouding en bedrijfsvoering. DSB heeft in het ontwikkelproces met gesloten beurzen feedback gekregen van prominenten uit de vakgebieden multifunctionele stadslandbouw en sociale transitie: JW van der Schans, Paul de Graaf, Jan Hassink, Stedennetwerk/LEI, KNHM. 

Expertteam 
In voorkomende gevallen kan DSB een beroep doen op de wetenschappelijke inbreng van Jan Hassink, senior onderzoeker WUR en taskforce multifunctionele landbouw alsmede op Geurt van der Kerk, initiatiefnemer van de Gemeentelijke Duurzaamheid Index en voorzitter Stichting Duurzame Samenleving Nederland. Promint, organisatie-adviesbureau uit Breda, is door DSB benaderd met het verzoek om bijstand in het aanvragen van Europese fondsen.

Blijf op de hoogte via de Nieuwsbrief

Like Drechtstadsboer op facebook
Volg Drechtstadsboer op twitter