Op het zuidelijkste puntje van het Eiland van Dordrecht ligt een akkerbouwbedrijf. Dit bedrijf van Corstiaan en Johanna den Boer heet dan ook heel toepasselijk boerderij De Zuidpunt. Hier telen ze vollegrondsgroente, zoals andijvie, sla en koolsoorten; verse, onbespoten groenten, zo van het land.

In de wei loopt een kudde schapen en op het erf scharrelen kippen, konijnen, twee varkens en een ezel. Alles bij elkaar toch geen gewone boerderij.

Dagbesteding

Wat deze plek juist bijzonder maakt, is dat het als zorgboerderij 4 dagen van de week dagbesteding biedt aan mensen uit voornamelijk de psychiatrische zorg. Zij helpen mee in de moestuin, maken groente schoon, helpen met de verzorging van de dieren. Ook aan het onderhoud van de gebouwen en het erf, en de verkoop van de verse groente is er genoeg te doen. Voor iedereen is er een opdracht die past. De mensen worden positief  benaderd en krijgen hier structuur en vertrouwen.

Open dag Zorgboerderij De Zuidpunt 

Twee keer per jaar is er een open dag. Familie van de deelnemers aan de dagbesteding kunnen dan kennis maken met dit bedrijf en zien wat er allemaal voor werk wordt verzet. Ook mensen uit de buurt zijn welkom. Zo zien ze wat een boerderij eigenlijk is en kunnen ontdekken wat er allemaal aan werk te doen is.

De film begint met de voorbereiding voor de open dag op 7 april 2018. Corstiaan den Boer van zorgboerderij De Zuidpunt en leidt de crew van RTVDordrecht rond over het erf daags voor de jaarlijkse en altijd druk bezochte Lammetjesdag en vertelt over de verschillende werkzaamheden op zijn bedrijf. 

Corstiaan: “Een belangrijk onderdeel van mijn werk is het bieden van dagbesteding voor mensen uit de psychiatrische zorg. Er is op de boerderij genoeg werk te doen. Deze open dag is heel speciaal, want er zijn wel 90 pasgeboren lammetjes te zien. Iedereen is van harte welkom.” 

Corstiaan den Boer

Adres: Polder Oudendijk 2-A, 3329 LL Dordrecht  

Telefoon06 37192767