Boeking via Drechtstadsboer gesloten.
Mogelijk laatste kaarten via deze link naar Schouwburg Rotterdam

LTO Drechtsteden en Steunpunt Drechtstadsboer organiseren met de medewerking van Theaterstichting Jan Vos en Schouwburg Rotterdam een groepsreis met tourbus naar toneelvoorstelling ‘Mansholt’ Locatie Stadsboerderij Rotterdam ( ‘Uit Je Eigen Stad” nabij Marconiplein) incluis boerenmaaltijd en inleiding vooraf. Start diner 18.00. Prijs per couvert incl. koffie/drankje €37,50 Aanvang voorstelling 20.00. Toegang €17,50. Reserveringen: Schouwburg Rotterdam. Reserveren (42 kaarten voor LTO Eiland van Dordt/Drechtstadsboer) en aanmelden voor dit bijzondere groepsarrangement kan tot uiterlijk 29 augustus; zie de website voor aanmeldingen. Contactpersoon Drechtstadsboer Robert Klaassen. Website http://mansholt-theater.nl/

Mansholt, toneelvoorstelling op locatie

Mansholt, toneelvoorstelling op locatie


Mansholt, toneelvoorstelling op locatie

Mansholt, toneelvoorstelling op locatie


Stichting Jan Vos speelt de locatievoorstelling MANSHOLT op de Stadsboerderij van Eetbaar Rotterdam.
Een stuk over voormalig landbouwminister en eurocommissaris Sicco Mansholt.

Sicco Mansholt, voorvechter van de agrarische sector en aanjager van groei, wordt vlak voor zijn pensioen geconfronteerd met de negatieve effecten van zijn beleid. Schaalvergroting en intensivering hebben geleid tot overschotten en schade aan natuur en milieu. ‘Grenzen aan de Groei’, het rapport van de club van Rome, opent hem de ogen. Sicco keert zich tegen zijn eigen beleid. Een rigoureuze omslag die niet beperkt blijft tot zijn politieke denken. Want, terwijl zijn pensioen steeds dichterbij komt en hij rond reist om te spreken over de uitputting van de aarde, begint hij een verhouding met een 24-jarige stagiaire: Petra Kelly, de latere oprichtster van de Grünen in Duitsland. Zijn er grenzen aan groei, kan de mens genoegen nemen met genoeg? MANSHOLT stelt een groot maatschappelijk thema aan de orde in een persoonlijk verhaal, over een man die spijt krijgt en in conflict raakt met zijn omgeving en met zichzelf.

Mansholt is geschreven door Tjeerd Bischoff en wordt gespeeld door Helmert Woudenberg (Sicco Manholt), José Kuijpers, Paul Hoes, Stefanie van Leersum en Trudi Klever. De regie is in handen van Jeroen van den Berg.
Op zaterdag 13 september gaan we na afloop van de voorstelling in gesprek met Guus Geurts. Hij is beleidsgericht milieukundige, publicist en fotograaf en heeft een bureau voor andersglobalisering, Swadeshi. Hij denkt oa. na over  alternatieven voor het huidige landbouw- en handelsbeleid van de EU en zet zich via verschillende platforms in voor een transformatie van de huidige economie naar een systeem waarin duurzaamheid en sociale rechtvaardigheid voorop staan. Hij publiceerde het boek ‘Wereldvoedsel – pleidooi voor een rechtvaardige en ecologische voedselvoorziening’.

Er is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De voorstelling op zaterdag 13 september  is  – inbegrepen de gereserveerde kaarten voor Dordrecht LTO – uitverkocht, evenals de voorstelling van donderdag Er zijn nog kaarten voor woensdag 10 en vrijdag 12. Wees er snel bij, want OP=OP.

Diner vooraf
Voorafgaand aan de voorstelling kan er voor € 37,50 een driegangen menu boerenstijl gegeten worden (inclusief bijpassende wijnen en koffie).
Reserveringen.

Met de volgende link ga je direct naar de kassa van Schouwburg Rotterdam voor het reserveren van je toegangskaartje en het boeken van de boerenmaaltijd.
http://www.rotterdamseschouwburg.nl/voorstellingen/9210/Jan_Vos_/MANSHOLT/
Locatie: Uit je eigen stad, Marconistraat 39