Campagne Wij Eten Lokaal – Het Nieuwe Normaal

Wil jij ook lokale producten eten? Duurzaam geproduceerd? Super lekker en kraakvers? Van jouw lokale boer of producent.
Kijk waar je kan meedoen met een kennismaking in het weekend van 20/21 maart

Linges Landgoed Woonzorg op TV Gelderland

Omroep Gelderland was op bezoek bij Linge’s en heeft een artikel en filmpje gemaakt. De aanleiding was dat de verslaggever had gezien dat Tiel 10k had uitgeleend aan Linge’s.

Eten van boeren en producenten uit de directe omgeving tegen een eerlijke prijs op je bord. Dat is wat Drechtstadsboer in de Drechtsteden wil bereiken. Daarmee leveren we een positieve bijdrage aan een gezondere aarde, een gezondere samenleving, een gezondere economie en een gezond lichaam. #dekortstewegvanboernaarbord

Inspireren

Informeren

Groenekratje in de molen

Groenekratje in de molen

Groenten van de Dordtse zorgboerderij De Zuidpunt zijn voortaan op zaterdag ook af te halen bij molen Kyck over den Dyck aan de Noordendijk 144. Het Groenekratje bevat voor vier dagen onbespoten groenten en aardappelen van het eiland van Dordrecht voor circa 2 euro...

Proeftuin BlijBord 2019-2021 in de startblokken

Proeftuin BlijBord 2019-2021 in de startblokken

Partner Zorgboerderij de Zuidpunt gaat hierbinnen op weg naar meer circulaire landbouw met maatschappelijke waarden, eerlijke prijzen en biodiversiteit op het Eiland van Dordrecht. In de proeftuin wordt verbinding gelegd met zorginstelling Het Spectrum:...

Hoe goed gemeente Utrecht omgaat met bewoners participatie.

Hoe goed gemeente Utrecht omgaat met bewoners participatie.

Gemeente Dordrecht zou in het bijzonder zijn voordeel kunnen doen, ons inziens, door de methodiek geheel of gedeeltelijk na te volgen, waarmee de gemeente Utrecht, de projectontwikkelaar, de huidige en toekomstige bewoners in nieuwbouw wijk Rijnvliet samenwerken aan...

‘Planet’ Symposium │Boer Burger Diologen

‘Planet’ Symposium │Boer Burger Diologen

Eten waar je blij van wordt Stichting Steunpunt Drechtstadsboer organiseerde in de zomer van 2018 een driedaags programma op locatie waar de dialoog boer-burger centraal stond. Meer dan dertig prominente sprekers en maatschappelijke organisaties bij elkaar dragen een...

Diner Staat van de Boer | Boer Burger Dialogen

Diner Staat van de Boer | Boer Burger Dialogen

De veertig deelnemers aan de openingsdag van de Boer Burger Dialogen eten een veganistische maaltijd met een lokale salade en de befaamde Dutch Weed Burger afgemaakt met een chocolade toetje. Danielle Vol van Daantje Foods & Drinks kookt vegan uit principe en...

Han Wiskerke (WUR): voedselsysteem op de helling

Han Wiskerke (WUR): voedselsysteem op de helling

Han Wiskerke, hoogleraar rurale sociologie aan de Wageningen University & Research, was meerdere keren bij ons te gast. Hij verzorgde onder meer een lezing Stad en voedsel gaat over meer dan eten tijdens onze Boer Burger Dialogen in 2018. In dagblad Trouw van...