Groene steden Eetbare wijken

Landschapsarchitect en voedselbospionier Xavier San Giorgi komt op uitnodiging van Stichting Steunpunt Drechtstadsboer naar Dordrecht. Xavier gaat met de aanwezigen in gesprek over de figuurlijk grensverleggende projecten, waaraan de architect heeft mogen bijdragen....

Diverz opent krachtpunten met thema’s als duurzaamheid, gezond eten en bewegen

Een krachtpunt als zaadje van bewustwordingZwijndrecht – “Het is door de harde lockdown anders dan anders. Toch draait de wereld gewoon door en dat geldt ook voor ons”, zegt Yvonne Zuidgeest, de directeur-bestuurder van Diverz. Zij heet in wijkcentrum Xiejezo een...

Maak kennis met Yvonne Zuidgeest directeur bestuurder Diverz Welzijnsorganisatie te Zwijndrecht

"Het Boerenbord, mensen worden er blij van."  “We koken al zo’n vier jaar in een aantal van onze wijklocaties. Er wordt gekookt door mensen uit de wijk, voor bewoners uit de wijk. De meeste mensen die komen eten zijn 55+. Met de komst van De Groenten van Cors,...

Maak kennis met Corstiaan den Boer, Zorgboerderij de Zuidpunt

Dordrecht Pilotproject Proeftuin Drechtland Community 2022 Corstiaan den Boer wordt blij wanneer mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zinvolle dagbesteding vinden op de boerderij. Met zijn vrouw Johanna is hij initiator van Zorgboerderij de Zuidpunt. Het is in 2004...

Voedselvisie – Duurzame ontwikkelingsdoelen

Aan: Dordrecht Nieuw gekozen gemeenteraadsledenCC: Raadsgriffie en College van B&W Van: Stichting Steunpunt Drechtstadsboer Datum: 18 maart 2022Betreft: Voedselvisie – Duurzame ontwikkelingsdoelen Geacht Gemeentebestuur, beste Gemeenteraadsleden, De verkiezingen...

Eten van boeren en producenten uit de directe omgeving tegen een eerlijke prijs op je bord. Dat is wat Drechtstadsboer in de Drechtsteden wil bereiken. Daarmee leveren we een positieve bijdrage aan een gezondere aarde, een gezondere economie en een gezond lichaam. #dekortstewegvanboernaarbord