6 februari 2017 Een avond over duurzame vernieuwing in de hele voedselketen
College Diner – 17.30-20.00 uur – uitsluitend op uitnodiging, aanmelden verplicht
College Café – 20.15-22.00 uur – voor belangstellenden, meer info hier, aanmelden verplicht.
Locatie Galerie De Compagnie, Kuipershaven 21, Dordrecht
Entree gratis. Vrijwillige bijdrage van harte welkom. Consumpties Café voor eigen rekening. Pinnen is mogelijk.
Een avond over duurzame vernieuwing in de hele voedselketen
Voor Drechtsteden bestuurders, voedsel onderzoekers, agrarisch ondernemers, groen docenten, zorgaanbieders.
Het wemelt van de voedselinitiatieven, die aansluiting zoeken op een meer regionaal georiënteerde kijk op landbouw. Deze ontwikkeling vraagt om een andere rol van de overheid. Waren voorheen voedsel en landbouw het domein van het ministerie van Economische Zaken, thans pakken provincies en gemeenten een stevige rol.
Op 6 februari 2017 organiseert Drechtstadsboer een informatief diner voor genodigden en een Korte Keten Café met workshops voor belangstellenden. Voor het College Diner zijn bijzonder uitgenodigd Drechtsteden bestuurders, voedsel onderzoekers, agrarisch ondernemers, groen docenten, zorgaanbieders. Onderwerp is het verkorten van de voedselketen in de regio Drechtsteden. Het landelijk beleid verandert ‘van landbouwbeleid naar voedselbeleid.’ Van productie-maximalisatie naar kwaliteit, gericht op duurzame gezonde voeding. Het verkorten van de voedselketen is goed voor de regionale economie, voor het welzijn en de gezondheid in de regio.
Het 3-gangen diner is lokaal en seizoensgebonden samengesteld en wordt verzorgd door chefkok Steven de Waal.
College Diner
17.30 | Inloop |
18.00 | Amuse |
18.15 | Pitch: Gerry Kouwenhoven, Inholland Agrifood; Arie Verhorst, LTO Noord afd. Zuid-Holland, voorzitter; Rowena van Doorn, Youth Food Movement Rotterdam. |
18.30 | Voorgerecht |
18.45 | Pitch Han Weber, Provincie Zuid Holland, gedeputeerde voor Energie, Natuur & Recreatie, Landbouw en IRP. ‘Innovatieagenda Proeftuinen Duurzame Landbouw’ |
19.00 | Pitch Isabelle Diks, voorzitter Netwerk Stadslandbouw, wethouder duurzame ontwikkeling, toerisme, natuur en landbouw, wonen, vastgoed en grondbedrijf, Gemeente Leeuwarden. |
19.15 | Tim Verhoef, Ministerie van EZ ‘Voedselagenda voor veilig, gezond en duurzaam voedsel’ |
19.30 | Hoofdgerecht |
19.45 | Dr. J W v d Schans, WUR / Landbouw Economisch Instituut Innovatie, Risico- en Informatiemanagement |
18.00 – 22.30 Informatiemarkt doorlopend
Voedselbos Buiten-Zinnig, Stichting Groeituinen, Vereniging Groenekratje, Rechtstreex, LTO Noord, YFM, Linge’s zorglandgoed en anderen.
20.00 – 22.30 College Café korte keten – publiek toegankelijk
20.00 | Inloop Drankjes voor eigen rekening |
20.20 | Welkom |
20.30 | Paneldiscussie over korte voedselketens |
20.45 | Workshop zorg (groen) Casus: Nicoline van Iperen en Cor van de Berg, Stichting Linge’s Zorlgandgoed; Ad Visser, Zorgboerderij De Buytenhof; Ingrid van Sluijsdam, SMILE. Moderator: Petra van de Kop. Sidekick: Lieke Wernsen. |
20.45 | Workshop voedsel (geel) Casus: Maarten Bouten, Rechtstreex; Marijke Booij, Booij Kaasmakers. Moderator: Victor Deconinck. Sidekick Marianne Karstens, Walnut FHM. |
20.45 | Workshop onderwijs (blauw) Casus: Rowena van Doorn, Youth Food Movement; Gerry Kouwenhoven, Inholland Agrifood; Bart Willems, Groenhorst/Warmonderhof Opleiding. Moderator: Isabelle Diks wethouder Leeuwarden. Sidekick: Caroline Schakel, afgestudeerd Inholland Agrifood. |
21.30 | Terugkoppeling op workshops. Reflectie in woord en beeld door onder anderen Jacqueline van Dongen, wethouder Zwijndrecht |
21.45 | Slotwoord Drechtstadsboer – Rechtstreex |
22.00 | Netwerkborrel – drankjes voor eigen rekening |
22.30 | Einde |
Muzikale begeleiding door Lucas Mutsaers en Sebastian Radu. Chefkok Steven de Waal mmv Davinci Horeca/Secretariaat leerlingen. Column Mohamed Benzakour. Illustrator Hanneke Schalkoort.
College Diner-Café is een initiatief van Drechtstadsboer.