Food.Film.Fest Dordrecht

Editie 2023 – 7 december  – inloop 19.00
Filmhuis De Witt Dordrecht ism Steunpunt Stadsboer

 

Programma Food.Film.Fest in het kort

19.00 – Inloop & welkom
19.15 – Together we Grow
20.00 – Het Nieuwe Nassen – docu & nagesprek met de zaal
20.45 – pauze
21.00 – Le Pot au Feu, première kostuum ‘eetfilm’
23.15 – Einde, tijd voor een drankje

Tickets bestellen kan HIER.

Food Film Programma

Hieronder volgt uitgebreide informatie over het programma.
Tickets bestellen kan HIER.

19.00 – Inloop & welkom

Het programma heeft verbinding met het Food.Film.Fest.2023 Voedsel Anders en Blue City Het Nieuwe Nassen. Welkom door Stadsboer voorzitter Robert Klaassen.

19.15 – Together we Grow

Dit is een kort en krachtig filmportret (38 min.) van een gemeenschapsproject in Nieuw-Zeeland waar gezamenlijk gezaaid, geoogst, gekookt, genaaid, gerepareerd, gedeeld en gegroeid wordt. Volgens de oprichter Julia Milne is het model van “backyard farming” overal toepasbaar. Laten wij ons inspireren? Klik HIER voor de trailer.

20.00 – Het Nieuwe Nassen

Documentaire in 3 delen met een duur van 25 minuten. De Rotterdamse TV-kok Perry de Man gaat samen met collega Pepijn Schmeink op bezoek bij drie boeren onder Rotterdam. Adjan Vos. Mike Nijman. Floor Visser. Daar wordt op een biologische en natuurinclusieve manier geboerd. Dat levert producten op die de mannen in hun keuken verwerken tot heerlijke gerechten. Productie Jeanette VerdonkBlue City / Rotterdam De Boer OP.

Nagesprek met de zaal.

Adjan Vos, Rhoon

Mike Nijman, Mijnsheerenland

Floor Visser, Strijen

20.45 – Pauze

21.00 – Le Pot au Feu

Het tweede deel van de avond is gevuld met een nieuwe speelfilm die doet watertanden. Le Pot-au-Feu won dit jaar de regieprijs op het Filmfestival van Cannes. Het is een ode aan de Franse gastronomie, in de vorm van een romantisch drama vol smakelijke tafelbeelden.
Het is 1885. De uitmuntende kok Eugenie (Juliette Binoche) heeft de afgelopen 20 jaar gewerkt voor de beroemde fijnproever en levensgenieter Dodin Bouffant (Benoit Magimel). Hun samenwerking resulteert in gerechten die steeds verrukkelijker worden en die zelfs de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren is vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie ontstaan. Maar Eugenie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.

Tickets bestellen kan HIER.

Steunpunt Stadsboer – Kantoor: De Biesboschhal, Werf van de Biesbosch 92, 3313DA  Dordrecht. Postadres: Eksterstraat 13, 2953EA  Alblasserdam. Email: drechtstadsboer@gmail.com. Telefoon: 06-44991939.