Eten waar je blij van wordt

Stichting Steunpunt Drechtstadsboer organiseerde in de zomer van 2018 een driedaags programma op locatie waar de dialoog boer-burger centraal stond. Meer dan dertig prominente sprekers en maatschappelijke organisaties bij elkaar dragen een steentje bij aan de urgente transitie naar gezonde voeding en duurzame landbouw. 

Willem Lageweg Transitiecoalitie Voedsel

De tweede dag had als thema ‘Eten waar je blij van wordt’. Een symposium olv van Willem Lageweg, oud-directeur van MVO Nederland en initiatiefnemer van de Transitie Coalitie Voedsel. Met bijdragen van Jan Huygen van de Eemlandhoeve, Dalila Sayd van Het Eetschap, Anne Hilde de Vries van Greenpeace, Jan Varekamp van coöperatie Proefschuur

Mees Visser, mede-eigenaar van de biologische boerderij Landzicht in Strijen, deelt zijn levensverhaal met de aanwezigen voorafgaand aan de voordrachten van de gasten.

De lezing van prof. dr. Han Wiskerke ( Wur Rurale Sociologie) verdient een eervolle vermelding. Lees ook het interview met hem n.a.v. de publicatie van de onderzoeksresultaten van ‘De Staat van de Boer’ in Trouw.