Overhandiging eerste exemplaar.

De eer was voorbehouden aan Yvonne Zuidgeest, directeur bestuurder van Diverz Welzijnsorganisatie te Zwijndrecht, om het fraaie eerste exemplaar van het Proeftuin Drechtland Magazine te overhandigen aan Lucas Mutsaers, senior beleidsmedewerker groen/blauw van de Provincie Zuid-Holland en aan Anna Schoemakers, directeur Greenpeace Nederland. Lucas Mutsaers was in de jaren tussen 2016 en 2022 contactpersoon bij de Provincie van Stichting Drechtstadsboer. Anna was gewaardeerde gast én is nog altijd familielid van Corstiaan den Boer, directeur van Zorgboerderij de ZuidpuntDordrecht. Marieke Kok van het subsidie en projectbureau KnowWhy was onder de aanwezige genodigden. Corstiaan moest om gezondheidsredenen jammer genoeg verstek laten gaan.

vlnr Yvonne Zuidgeest Lucas Mutsaers Anna Schoemakers

LINK Magazine Proeftuin Drechtland Community- Eindverslag

Proeftuin Drechtland Community is een initiatief van Drechtstadsboer, waarvan de start teruggaat tot de zomer van 2018. Op 20 april j.l. stond het behaalde resultaat van de samenwerking tussen Diverz Zwijndrecht en Zorgboerderij De Zuidpunt Dordrecht centraal. Geïnterviewden, boeren, onderzoekers en zorgondernemers gingen onder leiding van Robert Klaassen met elkaar in gesprek over de transitie van het landbouwsysteem, korte voedselketens en de toekomst van het menu in zorg- welzijn- en overheidsinstellingen. De grafische vormgeving was in handen van Rocketboys. Knowwhy draagt zorg voor de financiële project administratie.

Links

Anna Schoemakers, Greenpeace Nederland: https://www.greenpeace.org/nl/greenpeace/7501/anna-schoemakers-en-joris-thijssen/
Boerenbord, Diverz Welzijnsorganisatie Zwijndrecht: https://www.diverz.info/
DoorEef https://www.linkedin.com/in/eveline-van-de-lagemaat-b5719125/?originalSubdomain=nl
Jan Hassink, WUR https://www.wur.nl/nl/Personen/Jan-dr.ir.-J-Jan-Hassink.htm
Jelle Ferwerda, Smaak van het Huis https://smaakvanhethuis.nl/nieuws/interview-jelle-ferwerda/
Joris Heijnen, Greendish, https://greendish.com/
Bureau KnowWhy https://knowwhy.nl/

Duurzame transformatie op Zorgboerderij De Zuidpunt is een proces in uitvoering : Voedselbos concept – Strokenteelt bedrijfsvoering – Biodiversiteitsherstel

Xavier San Giorgi, Food Forestry Development,
http://foodforestry-development.nl/

Zorgboerderij De Zuidpunt teelt vanaf 2004 zonder chemie in tunnelkassen, op volle grond op een aangewezen perceel ter grootte van 3.5 ha uit 40 ha. De boerderij is gelegen op het zuidelijkste stukje op het Eiland van Dordrecht. De VOF levert wekelijks 150 groentekratten “Groenten van Cors’ aan afhaalpunten in drie Drechtsteden, heeft een winkel alle weekdagen, biedt dagbesteding voor plm. 60 kwetsbare mensen in de GGZ, organiseert open dagen en faciliteert kinderfeestjes.

Filmportretten van Corstiaan den Boer vind je o.a. op Drechtstadsboer/Youtube