6 BURGEMEESTER WOUTER KOLFF OP BEZOEK

Wouter Kolff is de nieuwe burgemeester van Dordrecht. Op 13 september vorig jaar werd de voormalig burgervader van Veenendaal geïnstalleerd in zijn huidige functie tijdens een bijzondere raadsvergadering. Dat is op zich niet bijzonder. Wat Drechtstadsboer in zijn CV opviel is Kolffs’ nevenfunctie als vicevoorzitter van de Stichting Food Valley Ede Wageningen. Onze aandacht is terstond gewekt.

 

Food Valley Ede Wageningen

Wij citeren: “Met kennis over food als bindmiddel, is de regio een aantrekkelijke vestigingsplaats voor food-gerelateerde kennisintensieve bedrijven en kennisinstellingen. Dat brengt een goede werkgelegenheid in de agrofoodsector, maar bijvoorbeeld ook bij ICT-bedrijven en in de logistieke sector. Deze clustering biedt kansen voor de hele regio en onderwijsmogelijkheden die hierin excelleren”

 

Agenda Voedsel voor de stad

De Gelderse vallei is onvergelijkbaar met de Drechtsteden. Hier geen internationale landbouw universiteit, groene hogescholen, levensmiddelen industrie, high tec of CSA landbouw Laat staan een World Food Center, of een voedselwethouder. Wat de Drechtsteden met Ede wel delen is een stedelijke bevolking met plm. driehonderd duizend consumenten. Wij allemaal, voedselconsumenten en -producenten, nuttigen drie maaltijden per dag en wat tussendoortjes. Kolff en Drechtstadsboer waren het eens met elkaar. “Ook Dordrecht zou gebaat kunnen zijn bij een Agenda Voedsel voor de stad”. Niet alleen de grote vier. Gezond duurzaam voedsel voor iedereen.

Kerstpakketjes voor de Raad.

Handtekeningen Amstelwijck

Kennismaking Drechtstadsboe

 

30 Oktober nam Kolff de verzamelde handtekeningen in voor Proeftuin Amstelwijck 

16 December hamerde Burgemeester Kolff burgerinitiatief Proeftuin Amstelwijck af.

24 Januari bracht Burgemeester Kolff een bezoek aan Drechtstadsboer en sprak een vol uur openhartig met de initiatiefnemers en medewerkers over visie-missie-ambitie en noden van Drechtstadsboer sinds de oprichting in 2014.

 

Wie weten wil, welke onderwerpen op de gespreksagenda stonden. Hier een overzicht: 

4 Jaar Drechtstadsboer, 

Voedselagenda voor Dordrecht. 

FoodHub – – lokaal inkopen.

WIJ-land -streek en Identiteit  

Dordrecht / Drechtsteden/ 

Provincie Zuid-Holland.