5 “HOTSPOT HUTSPOT” DORDRECHT, planontwikkeling

Geruime tijd al loopt Drechtstadsboer serieus met een plan rond om een sociaal restaurant te beginnen. Ook gezien als lokaal afzetkanaal ter versterking van de korte voedselketen, verbetering van directe stad-land relaties en meer markttransparantie. De stichting heeft in het voorbije jaar (te beginnen bij het midwinterdiner ’16) als het ware proefgedraaid met een respectabel aantal van zes uitgebreide en hoogwaardige diners op wisselende locatie. Zoiets heet PopUp Restaurant. In de loop van 2017 nam het plan concretere vormen. Niet zo gek, als je bedenkt, dat alle vrijwilligers van Drechtstadsboer liefde koesteren voor goed eten en soms voor langere tijd in de (Rotterdamse) horeca hebben gewerkt Het prille plan mondde tegen de zomer uit in een concreet initiatief met een werktitel.”Hotspot Hutspot” Dordt Bij Smart City werd een plan ingediend, dat een positief onthaal kreeg, maar nog zonder opvolging is gebleven.

 Maarten Bouten – Rechtstreex

Raad Diner 21/09/17

Davinci ROC – Raad Diner Amstelwijck

Bob Richters – “Hotspot Hutspot” – Raad Diner 21/09/17

Een zoektocht naar een kandidaat bedrijfsleider werd uitgezet Drechtstadsboer ‘backoffice’ zocht en vond versterking van de horecaplannen in een oud bestuurslid van de Crabbehoeve en een maatschappelijk werkster. Ondertussen maakt het team in 2017 duizenden vlieguren met de organisatie van het College Diner, Lente Diner, Midzomer Diner, Amstelwijck Kickoff, Voedselfamilie Buitenwacht, Raad Diner. Drechtstadsboer organiseert twee cursusblokken ‘lokaal-koken-voor-de-kleine-beurs’ en een maandelijkse kookstudio onder leiding van chefkok Steven de Waal. Steven is een vrijwilliger met passie voor streek – seizoensgebonden eten en sympathisant van Dutch Cuisine.

 

(Dit is 80% /20%. Lokaal,plantaardig versus van verre en dierlijk)

 

Inmiddels zijn er gesprekken geweest met Bob Richters en Dorine Ruter van “Hotspot Hutspot.” Beide initiatiefnemers willen van harte meewerken aan de Dordtse “Hotspot Hutspot.” Onze wethouder onderwijs – met deze vraag geconfronteerd – heeft nog niet positief gereageerd. Wel direct positief gereageerd heeft woningbouwcorporatie Trivire. Er heeft inmiddels een gesprek plaatsgevonden met de verantwoordelijke personen. Met de meest kansrijke opties voor een “Hotspot Hutspot” vestiging Dordrecht gaat Drechtstadsboer de komende weken in gesprek. Wordt vervolgd.

 

Wat heeft “Hotspot Hutspot” Dordrecht nodig?

Wijkrestaurant HH Dordrecht heeft ‘omniet’ behoefte aan een goed bereikbaar lokaal met prof keuken, voor meerder jaren achtereen in het stadscentrum of buitenwijk met sociale problematiek, dat als leer-werk restaurant jongeren zonder kwalificatie begeleidt naar werk en inkomen, dat een hangplek biedt aan tieners uit de wijk , dat een naschoolse ontmoetingsplek biedt, en dat senioren eenzaamheid bestrijdt