DordrechtDonderdag 8 februari. Aanvang 19.30 uur. Energiehuis Ketel 1. Toegang gratis

Boer zoekt voedselflat. Zijn voedselflats en stadslandbouw een alternatief voor ons gangbare voedselsysteem? Drechtstadsboer neemt actief deel aan het debat.

 

“Op dit moment is ons voedselsysteem niet efficiënt georganiseerd. Het legt talloze kilometers af, gebruikt veel water, wordt verspild en vervuilt het milieu.

 

Toch moeten de 7 miljard aardbewoners, veelal in grote steden woonachtig, gevoed worden. Om dat op een duurzame manier te doen, moet voedselproductie voor een aanzienlijk deel geïntegreerd worden in de stedelijke infrastructuur. Voedselflats en stadslandbouw zijn daarvoor belangrijke alternatieven.

 

In deze Meet Up debatteren publiek, boeren  en andere deskundigen uit Dordrecht over de mogelijkheden en beperkingen van stadslandbouw in Dordrecht en omgeving.

 

VPRO Tegenlicht is een reeks informatieve programma’s waarin nieuwe ideeën en trends binnen de wereld van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap worden onderzocht. In het hele land worden regelmatig terugkerende Meet Ups georganiseerd naar aanleiding van de afleveringen. Dat gebeurt nu ook in Dordrecht.”

 

Tegenlicht MeetUp Dordrecht  https://www.youtube.com/watch?v=Z-x6bld_aII

Bibliotheek AanZet en Schouwburg Kunstmin organiseren samen de reeks voor Dordrecht

Drechtstadsboer: FoodHub Drechtsteden/Korteketen https://youtu.be/o1TdDa8F7_0

Bron: https://www.kunstmin.nl/programma/vpro-tegenlicht-meetup-dordrecht-3/

Trailer: https://www.vpro.nl/programmas/tegenlicht/kijk/afleveringen/2016-2017/boer-zoekt-voedselflat.html