Groene Helden Video is een cyclus van twaalf korte videofilmpjes over jonge mensen, die zich praktisch inzetten voor een betere leefwereld met goed, gezond en eerlijk voedsel; betaalbaar voor iedereen. Zij maken het verschil. Geen woorden maar daden. Drechtstadsboer heeft ondertussen vier videoportretten gemaakt met medewerking van Ben Pardijs gemeenschap tuinder, Manon Weijermars groene dagbesteding, Turkish Delight inclusieve catering en Danielle Vol vegan eetcafé. De films zijn in in premiere gegaan op locatie en in de Biesboschhal. Via Cultura mediastichting tekent voor productie en distributie.

Groene Helden Turkish Delight – https://www.facebook.com/stichtingturkishdelight/

Ben Pardijs is als zelfstandig ondernemer stadslandbouw opgeleid aan de Warmonderhof. Bart Willems was zijn stagebegeleider op Zorgboerderij De Zuidpunt. Ben boert op een perceel diverse teeltgewassen in de categorie ‘stadslandbouw onder glas’ bij Stadskas De Oude Beer. Citaat: “Onze droom is mens en voedsel weer te verbinden zoals dat ooit bedoeld is. Kleinschalig, lokaal en bewust.” Met een vriendin is Ben recent begonnen met een kleinschalige korte keten onderneming in groentetassen op pachtgrond in Almkerk (Noord Brabant)

Groene Held – Ben Pardijs – De Pardijsvogel https://pardijsvogels.blogspot.com/


Manon is vanuit een baan in de zorg gestart met groene dagbesteding. “Ik heb nog plekjes over in de bus dus mensen mogen altijd contact opnemen als ze met me mee op pad willen om samen aan de slag te gaan. We werken heerlijk buiten en je wordt wel een beetje vies, dus dat moet je niet erg vinden. En mocht je nog hulp kunnen gebruiken in je moestuin, dan hoor ik het graag.”

Groene Held – Manon Weijermars – De Moestenier https://www.facebook.com/Demoestenier/


“Je kan bij Rebel Rebel zowel genieten van een ontbijt, lunch, diner als gewoon een snackje tussendoor. Alles is er trouwens vegan wat het wel heel makkelijk maakt om iets te bestellen. Ben jij al eens bij Rebel Rebel geweest? Of misschien vroeger bij Daantje? Laat dan zeker even weten wat jij ervan vond.”

Groene Held – Danielle Vol – Rebel Rebel – Restaurant Cafe – https://rebelrebelcafe.nl/