Wereldcafé & Talkshow 14/10
Voedsel 4 Daagse – Boer Burger Dialogen

Wereldcafé & Talkshow

Met medewerking van CSA Nederland hebben Via Cultura en Drechtstadsboer de handen ineen geslagen om een talkshow en wereldcafe te organiseren voor een live publiek van agro-ecologische boeren, wetenschappers, beleidsmakers en belangstellenden. Het programma in de Biesboschhal (voorheen DordtYart) maakt deel uit van ‘De Voedsel 4 daagse’. Een initiatief om meer bewustzijn te creëren rond lokaal voedsel, het belang van biodiversiteit en kringloop landbouw. Het programma is een onderdeel van de driedaagse Boerenlandbouw Conferentie van de Federatie van Agro-Ecologische Boeren.

Wereldcafé

Boerenwijsheid. Knelpunten en Oplossingen. Wereldcafé structureert, in drie ronden van plusminus een half uur elk, de ontmoeting tussen agrifood professionals consumenten en beleidsmakers. De agenda van de Voedsel 4 Daagse is te komen tot een breed gedeelde visie op een veerkrachtig voedselsysteem voor Dordrecht, de Zuid-Hollandse Eilanden en de regio rondom.

Talkshow

Via Cultura verzorgt als altijd productie en regie van deze bijzondere uitzending op de vaste donderdagavond. De uitzending staat in het teken van de voedseltransitie en duurzame landbouw. De focus ligt op koplopers die de transformatie uitdragen. Presentatie Gert Jan Kleinpaste en David Arizo Lora.

Sprekers

Te gast zijn de Federatie van Agro-Ecologische Boeren, en de afgestudeerde onderzoekers Marcel Meeuwissen, Leontien Janssen, Ruben Burger. Voorts de wetenschappers Vincent Walstra en Cristina Grasseni, professor culturele antropologie aan de Universiteit Leiden. https://www.universiteitleiden.nl/en/foodcitizens

Thuis meekijken en luisteren

Via Cultura maakt video-opnamen tussen 18.00 uur en 20.00 uur. De live uitzending vindt plaats tussen 20.00 uur en 22.00 uur en wordt afgewisseld met muzikale intermezzi en journaal.

De avond is ook live te volgen op het facebook ‘Via Cultura over en uit’; live op regionale omroep. Verder op via Atos Radio op donderdagavond van 21.00-23.00, RTV Dordrecht radio op zaterdagmorgen van 8.00-10.00 en op zondagmorgen 10.00-12.00. Op Via 078.nl volgen de volgende dag de video-opnamen en foto’s van de bijeenkomst.

Daantje Food & Drinks

Voorafgaand aan Wereldcafé en Talkshow is het mogelijk om op eigen kosten mee te eten met het diner door Daantje Food & Drinks. Aanvang diner 18.00 uur.

Locatie Biesboschhal

Adres: Maasstraat 11, 3313 CR Dordrecht
Datum 14/10/21. Aanvang 20.00 uur. Einde 22.00 uur.
Toegang op vertoon van testbewijs, of coronascan.
Entree gratis. Reserveren is verplicht.
Conform RIVM voorschriften.

Credits

De Voedsel 4 Daagse Dordrecht wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Dordrecht en de Provincie Zuid-Holland. Met dank aan partners en sponsoren.
Initiatief Stichting Steunpunt Drechtstadsboer.

Geen corona check-app QRcode?

Testen voor toegang kan bij testlocatie: FC Dordrecht, Krommedijk 210,
3312 LH Dordrecht.
Via de website van Testen voor Toegang kun je een afspraak maken.

talkshow

Geen corona check-app QRcode?

Testen voor toegang kan bij testlocatie: FC Dordrecht, Krommedijk 210,
3312 LH Dordrecht.
Via de website van Testen voor Toegang kun je een afspraak maken.

Gasten

sdsfdfd