Stadslandbouw Tour 15/10
Voedsel 4 Daagse – Boer Burger Dialogen

Stadslandbouw Tour

Drechtstadsboer en partners nodigen belanghebbenden en belangstellenden met gevoel voor duurzaamheid, landbouw en voedsel uit in de bus om op ‘stadslandbouw safari’ te gaan. Op het programma staan bezoeken, workshops en rondleidingen bij verschillende Dordtse bedrijven initiatieven, organisaties. De reis begint met een ‘wethouderslunch’ en eindigt met een ‘boerennatuur’ borrel.

Tourtijden Eiland van Dordrecht: 12.30 uur– 18.30 uur

De tour vertrekt naast DOOR, (Van Godewijckstraat, Dordrecht, nabij een parkeergarage) om 12.45 uur en keert terug op honk om 18.30 uur. Bij Crabbehoeve geniet u een lunch met sprekers. Onder wie wethouder Jacob Teunis Slob Gemeente Molenlanden, wethouder Paul Boogaard Gemeente Hoeksche Waard en wethouder Jacqueline van Dongen Gemeente Zwijndrecht.

De tour vervolgt met een bezoek en rondleiding aan Stadskas De Oude Beer voor een preview van Wortel Schieten Expositie, met een ontvangst, rondleiding en workshop op Zorgboerderij De Zuidpunt en een borrel met de Agrarische Natuur Vereniging BoerEnGroen op de boerderij van Jan Willemsens.

Optioneel deelname Food Film Night incl. veganistisch diner
Optie Dineren bij Daantje Food & Drinks – Cinema The Movies
De organisatoren bieden u de mogelijkheid om op eigen kosten met het tourgezelschap te dineren bij Cinema The Movies Dordrecht; voorafgaand aan de vertoning van de documentaire ‘Voedsel van Hier’ te vervolgen met de speelfilm ‘The Hundred Foot Journey’

Reserveren: https://www.themoviesdordrecht.nl/dish-and-drinks/

Agenda

Aan het eind van de tour heeft u een aardig beeld gekregen van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot stadslandbouw in Dordrecht en ommeland. De initiatiefnemers hopen u de nodige bouwstenen aangereikt te hebben, waarmee u een duurzame visie kunt formuleren op een stedelijke voedselvoorziening in de Drechtsteden; met een leefbaar platteland, eerlijke prijzen voor de boer, korte ketens.

Reisleiders

Robert Klaassen, initiatiefnemer Drechtstadsboer en professor Cristina Grasseni, hoogleraar culturele antropologie aan de Universiteit Leiden zullen u gezelschap houden voor de duur van de Stadslandbouw Tour en uw vragen zo goed als kan beantwoorden.

Aanmelden kan HIER

Deelname aan de Stadslandbouw Tour is alleen mogelijk op reservering en conform geldende corona voorschriften van het RIVM. NB Het aantal plaatsen is beperkt

Link sprekers

Paul Boogaard
Jacqueline van Dongen
Jacob Teunis Slob
Robert Klaassen
Cristina Grasseni
Dalida Sayd
Arie van Zanten
Corstiaan den Boer
Jan Willemsens

Tourschema
Zie www.drechtstadsboer.nl

 

stadslandbouw tour

Geen corona check-app QRcode?

Testen voor toegang kan bij testlocatie: FC Dordrecht, Krommedijk 210,
3312 LH Dordrecht.
Via de website van Testen voor Toegang kun je een afspraak maken.

Sprekers

stadslandbouw tour logos