voedsel 4 daagse poster

Voedsel 4 Daagse – Boer Burger Dialogen

 

Dutch Food Week Dordrecht 2021
Van 13/10 tot 16/10

Wereldvoedseldag op 16 oktober wordt door het hele land gevierd. Producent. Consument. Ieder doet op eigen wijze mee. Drechtstadsboer organiseert voor de tweede keer de Voedsel 4 Daagse – Boer Burger Dialogen. Een veelzijdig programma, waarvoor boeren, wetenschappers, bestuurders uit het hele land uitgenodigd zijn. Met als doel kennis en ervaringen te delen, een gedeelde visie te ontwikkelen, een missie te formuleren voor de toekomst. In samenwerking met velen presenteren we een programma, waarop Dordrecht trots kan zijn. U bent van harte welkom. Het gaat ook ergens om.

De manier waarop tegenwoordig bij ons landbouw wordt bedreven en voedsel wordt geproduceerd, vertoont nogal wat systeemfouten. De nadelen overschaduwen zichtbaar tastbaar voelbaar de voordelen. Dit is reden, dat de houdbaarheid van ons voedselsysteem nu op de politiek maatschappelijke agenda landt. Daar waar het gaat om de gezondheid van mens, dier en aarde. We moeten anders omgaan met ons milieu. Maar hoe?

De Voedsel 4 Daagse – Boer Burger Dialogen van 13 tot 16 oktober wil boeren en burgers bouwstenen aanreiken voor een meer duurzame visie op voedsel en op landbouw. Kortere voedselketens. Boeren met maatschappelijke verdiensten. Levende landschappen. Eerlijke prijzen.

Opdat wij ook in de toekomst een voorbeeld kunnen zijn voor de rest.

Communicatie
Via Cultura – lokale omroepstichting
Flamboyant Media – website beheer
Dutch Food Week– communicatie
Rocketboys – vormgeving

 

Drechtstadsboer – Via Cultura Team – DOOR Dordrecht

vlnr Ezra Slob, Noa Kosten, Romyna William, John Peters, Tara Badloe, Annette de Vlieger.

Niet op de foto staan: Ilse Schrier, coördinator Via Cultura, Denise Woerlee stagiair, Robert Klaassen, voorzitter Drechtstadsboer

 

Credits

De Voedsel 4 Daagse sluit organisatorisch en programmatisch aan op de Boerenlandbouw Conferentie, die op zich weer aansluit bij de strategische conferentie georganiseerd door de Federatie van Agro-Ecologische Boeren te Leiden.

Met dank aan: Sponsoren & Partners, Provincie Zuid-Holland, Gemeente Dordrecht.