Uitnodiging Handelsmissie van Dordrecht naar voedselstad Ede: ‘Wat Food voor Ede doet’. “In het raadhuis van Ede zie je dat er gewerkt wordt aan het voedselbeleid voor Ede, de inwoners van Ede. Dat doen we samen met de regio om vanuit de lokale invalshoek te werken aan oplossingen voor voedsel vraagstukken. We doen dat met integraal voedselbeleid met veel partners samen, zorginstellingen, kennis instellingen, woningcoöperaties. We doen dat met ons voedselteam”. Dit is het enthousiaste verhaal van Froukje Idema aan het begin van de reis.
Verslag van Handelsmissie voor en door ‘foodprofessionals’ Zuid-Holland naar Ede en Food Valley. Locaties in chronologische volgorde: Stadhuis Ede, Stadsvarkens, Ziekenhuis Gelderse Vallei, Remeker Kaasboerderij, MBO Aeres Ede, Theater Cultura. Sprekers in volgorde: Rene Verhulst burgemeester Ede, Arjen Droog secretaris Food Valley, Frans Peters chef-kok bedrijfskantine gemeente Ede, Maria Inckmann-van Gaalen, BD kaasboerderij Noorderlicht, Pieter Rijzebol programmamanager Provincie Gelderland, Gerard Leggedoor programmamanager Samenwerkings Verband Hoekse Waard SOHW, Rene van Geneijgen coördinator Stadsvarkens, Menrike Menkveld-Beukers programmanager Alliantie Voedsel in de Zorg,Wieke Bonthuis makelaar Jong Leren Eten Gelderland, Jan Dirk van der Voort maker Remeker kaas en mede-eigenaar BD Kaasboerderij de Groote Voort. Amber Molthoff en Wilco Stijff studenten Food Aeres MBO, Leon Meijer voedselwethouder Ede, Willem Lageweg kwartiermaker Transitie Coalitie Voedsel. Voice Over Froukje Idema. programmamanager Foodteam Ede. Duur 20.00 minuten.