De veertig deelnemers aan de openingsdag van de Boer Burger Dialogen eten een veganistische maaltijd met een lokale salade en de befaamde Dutch Weed Burger afgemaakt met een chocolade toetje. Danielle Vol van Daantje Foods & Drinks kookt vegan uit principe en zoveel mogelijk biologisch. Tijdens het diner betreden foodprofessionals uit heel verschillende hoek het podium. 

Hans Marijnisse, redacteur Dagblad Trouw en initiatiefnemer van het landelijk onderzoek ‘De Staat van de Boer’ trapt af.
Arie Verhorst voorzitter, LTO ZH, reageert op de confronterende bevindingen uit het Trouw- onderzoek.
Henk Renting van DuurzaamDoor en docent AERES Urban Food vertelt over de Citydeal Agenda Voedsel voor de Stad als het Nederlands vervolg op het Europese Voedsel Pact van Milaan.
Paul Boogaard, wethouder Korendijk, deelt met de aanwezigen zijn visie op duurzame landbouw in de Hoeksche Waard. 
Leon Meijer, voedselwethouder Ede, zet helder uiteen hoe gemeentelijk voedselbeleid raakt aan terreinen als economie, gezondheid, welzijn. 
Willem Lageweg, oud-directeur MVO Nederland, initiatiefnemer van de Transitiecoalitie Voedsel spreekt over de urgentie van de voedseltransitie. 
Victor Deconinck, journalist en ambassadeur Drechtstadsboer, voert een geanimeerde discussie aan en verbindt op deskundige wijze sprekers en publiek.

   

Lees meer:

  • Link RTVDordrecht Reportage Opening Boer Burger Dialogen – Sprekers Diner
  • Link: RTVDordrecht: “Dordrecht moet lokaalvoedsel hoger op de agenda zetten”
  • Link: Trouw Interview Han Wiskerke “Boerenland smacht naar een visionair”
  • Link: Voedselkaravaan doet de Drechtsteden aan. Voedsel Anders
  • Digitale Flyer Toneelgroep Jan Vos “Koning van het Grasland”
  • Link: Fotoreportage Handelsmissie Hoeksche Waard / Diner
  • Link: Trouw website “Staat van de Boer”
  • Uitnodigingskaart © Rocketboys