De toekomst van lokale voedselvoorziening in Dordrecht was het thema van de Boer Burger Dialogen in 2018. Bekijk een impressie: diner, 3daagse foodexcursie & symposium.
Het eiland van Dordrecht is verdeeld in stedelijk gebied en een nog heel erg mooi agrarisch gebied. Hoe fantastisch zou het zijn als we straks in Dordrecht op de fiets langs die prachtige akkers rijden die we daar hebben en zien dat daar wordt geteeld wat ’s avonds op je bord ligt. Het eiland is geschikt om zelfvoedend te zijn. Het is uitgerekend en het kan. Victor Dekoninck begint met deze woorden de Boer Burger Dialogen in Galerie de Compagnie. Dit Boer Burger Diners is de officiele start van de Boer Burger Dialogen: een landelijk drie dagen durend evenement met voordrachten door koplopers en foodprofessionals, ontmoetingen met ondernemers, debatten, dineren en theater rond thema’s duurzame landbouw, gezonde voeding en eerlijk eten.
RTV Dordrecht tekent voor de videoreportage, waarin aan het woord komen: Victor Dekoninck, Leon Meijer voedselwethouder Ede, Patrick Asmawidjaja ondernemer, Corstiaan de Boer zorgboerderij De Zuidpunt, Henk Renting programma manager City Deal Voedsel voor de Stad en docent AERES Urban Food. Tijdens het Boer Burger Diner traden als spreker verder nog naar voren: Hans Marijnissen, redacteur van Dagblad Trouw met de “Staat van de Boer”, Arie Verhorst voorzitter LTO Zuid Holland. BBD is een duurzaam initiatief van Drechtstadsboer, mede mogelijk gemaakt door de Provincie Zuid Holland, LTO-Noord en Hoeksche Waard. Media partners zijn Netwerk Platteland, Groen Kennisnet, Voedselkaravaan en Transitiecoalitie Voedsel, Communicatie Flamboyant Media en Rocketboys.
Catering: Daantje Vegan Food& Drinks Programmaleider: Robert Klaassen Dank aan team Drechtstadsboer Duur: 04.29 minuten.