Boerenbord Biesboschhal Dordrecht 20/04

Op de Via Cultura bijeenkomst in de Biesboschhal Dordrecht van 20 april staat de hechte samenwerking tussen Diverz Welzijnsorganisatie te Zwijndrecht en Zorgboerderij De Zuidpunt uit Dordrecht centraal. Ervaringsdeskundigen, ondernemers en onderzoekers gaan met elkaar en de aanwezigen  in gesprek over kansen en uitdagingen van de korte voedsel keten en vooral de vraag hoe de transitie van de landbouw te versnellen. Wat wordt het menu van de toekomst? Hoe wordt geboerd? Aan de Via Cultura Talkshow gaat een diner vooraf. Live muziek intermezzi. 

Proeftuin Drechtland Community – De Oogst
Op de bijeenkomst Boerenbord Biesboschhal Dordrecht, de afsluitende bijeenkomst van pilotproject Proeftuin Drechtland Community, op 20 april, staat de oogst van de samenwerking tussen Diverz Welzijnsorganisatie te Zwijndrecht en Zorgboerderij De Zuidpunt uit Dordrecht centraal.

Hoe versterkt de korte voedsel keten de stad-land relatie en wat is haar bijdrage aan een vitaal platteland en de toegang tot gezond voedsel van hier? Wat moet er gebeuren? Wie neemt het voortouw? De eminente wetenschappers Jan Hassink en Xavier San Giorgi gaan met de aanwezigen in gesprek. Joris Heijnen schetst het ‘Menu van de Toekomst’ voor een gezonder voedselbeleid. Met andere organisaties samen zet Drechtstadsboer zich in voor een gemeentelijk 10 Punten Plan voor voedselbeleid met visie. Hoeveel van de aanbevelingen vertaalt de politiek in beleid voor de komende vier jaar.

Programma Boerenbord Biesboschhal Dordrecht 20/4
17.00 Netwerk Markt 
17.30 Inloop Diner
18.00 Diner met sprekers
19.45 Inloop Café
19.45 Netwerk Markt 
20.00 Aanvang Talkshow 
 – Intermezzi Live Muziek –
21.00 Presentatie Magazine
21.15 Menu van de Toekomst 
21.30 Netwerk Markt 
22.00 Einde Talkshow

Sprekers line-up: Corstiaan den Boer, Roos Konings, Ben Pardijs, Yvonne Zuidgeest, Manon Weijermars, Tara Badloe, Patrick Asmawidjaja, Joris Heijnen, Jan Hassink, Bart Willems, Xavier San Giorgi. Gespreksleider Eveline van de Lagemaat. Diner Daantje en ROC Da Vinci o.v.b.. Registratie Via Cultura.
Programma o.v.b. wijzigingen

De aanwezigheid achter de kraam door vertegenwoordigers van:
Drechtstadsboer (bevestigd)
Boeren van Dordrecht (gevraagd), 
Zorgboerderij De Zuidpunt (gevraagd)
Diverz Welzijnsorganisatie Zwijndrecht (gevraagd)
(o.v.b. wijzigingen)

De bijeenkomst richt zich op boeren, beleidsmakers, politici en professionals. De ‘oogst’ van pilotproject Proeftuin Drechtland Community wordt gebundeld in een magazine, dat aangeboden wordt aan het College van Burgemeester en Wethouders. Daags daarna is de publicatie te downloaden.

De organisatie is bijzonder trots op de aanwezigheid van landelijke grootheden als ir. Xavier San Giorgi van Food Forestry Development, Bart Willems senior consultant BD stadslandbouw, drs. Joris Heijnen van Greendish en dr. ir. Jan Hassink WUR.
Programmawijzigingen voorbehouden.