Kort & Goed 5.2

 

Markten

Bruggen bouwen
In 2014 is Drechtstadsboer opgericht om een brug te slaan tussen stad en land, de korte voedselketen op te schalen en stadslandbouw duurzaam te professionaliseren. Alle onze drie ambities komen op stadsmarkten en landdagen samen. Wij verkondigen nu al weer een seizoen lang deze boodschap met plezier en volharding: koop lokale etenswaar, steun de regio markt, sterk de boerenstand. Het mooie is dat steeds meer klanten ontvankelijk zijn voor dat verhaal: Weet wat je eet; Maak het verschil. Het seizoen 2017 begon in april met Lammetjesdag op de Zuidpunt. Het seizoen eindigt in oktober met Herfstfair op de Veldlinden. Alles bij elkaar opgeteld stonden we namens Drechtstadsboer en Vereniging Groenekratje op maar liefst 12 streekmarkten.

 

Info Promo Demo
Elke markt of landdag op zich mag dan maatwerk zijn, maar er zijn wel constanten aan te wijzen. Informatie verstrekken, demonstraties doen, promotie maken, zijn terugkerende elementen in wisselende volgorde van belang. Persoonlijk heb ik, Robert Klaassen, hele goede herinneringen over gehouden aan Lepeltje Lepeltje Dordrecht met de mooie meidagen en aan World Food Day Rotterdam op 15 oktober jl. Maar ieder van onze vrijwilligers zal zijn of haar eigen verhaal kunnen vertellen: Mathé, Steven, Coby, Cita, Jacqueline, Lieke, Jet, Els, Sebastian, Hanneke, Annet en Annette. Een enthousiaste ploeg. Met elkaar zijn we op teamuitje gegaan juni jl . Waarheen? Naar de Fenix Food Factory en Hotspot Hutspot Heijplaat. Rotterdam-Zuid. Samen lekker eten en drinken.

 

Chronologie
Lammetjesdag Zorgboerderij De Zuidpunt Dordrecht 170408. Bijen en Honingmarkt Dordrecht 170418. Global Food Inspiration Amsterdam KIT 170517. Lepeltje Lepeltje 170525/26/27. Streekparade Liesvelt 170617. Noordpark Festival Zwijndrecht 170624. PopUp Markt Dordrecht 170827. Boerendag Eiland van Dordrecht 170902. Voorstraat Noord Festival Dordrecht 170909. Gay Pride Festival Dordrecht 170916. Pompoendag Zorgboerderij de Zuidpunt Dordrecht 171007. World Food Day Rotterdam 171015. Herfstfair Zorgboerderij de Veldlinden Dordrecht 171020.

 

 

Meer over World Food Day 2017 Rotterdam, 15 oktober
Ieder mens denkt er elke dag over na: wat eten we vanavond? Voor ongeveer 800 miljoen mensen is de vraag nog fundamenteler, zelfs existentieel: ís er eten vanavond? We hebben creatieve, innovatieve en oplossingsgerichte denkers en doeners nodig om het voedselsysteem van morgen vorm te geven. Ieder heeft daarbij zijn eigen rol: de producent, de industrie, de supermarkt, de overheid, de consument. En we komen het verst door met elkaar op te trekken, elkaar te versterken. Dat brengen we samen op World Food Day. We laten zien wat er allemaal bij komt kijken voordat jouw eten op je bord ligt. Met uitwisseling en ontwikkeling van ideeën kunnen we als overheid adequaat inspelen op wat in de samenleving aan initiatieven opbloeit.

WFD Rotterdam 2017 is een samenwerking van Rotterdam Food Cluster, LTO Noord, Provincie Zuid-Holland, Rabobank, Midden-Delfland, Lansingerland en Rotterdam Festivals.