Kort & Goed 4

 

Eerste verjaardag van Vereniging Groenekratje

Vereniging Groenekratje Dordrecht is juni 2016 met 30 deelnemers officieel van start gegaan als de co-creatie van Zorgboerderij de Zuidpunt, Stichting Groeituinen en Steunpunt Drechtstadsboer.

 

Deze zomer vierde Vereniging Groenekratje haar eerste verjaardag. Op je verjaardag is het een goede gewoonte om vrienden en bekenden te bedanken met een cadeautje. Drechtstadsboer organiseerde op 21 juni, midzomerdag, voor haar leden, medewerkers, vrijwilligers en andere belangstellenden een onvergetelijk feestelijk eten in de Groeituinen en droeg publicitair serieus bij aan de crowdfunding campagne van Groeituinen.

 

De onbespoten groenten van Groenekratje o.a zijn het afgelopen jaar een onmisbare bron gebleken van culinaire activiteiten in de korteketen door Drechtstadsboer; kookstudio, seizoensdiners, smaaklessen.

 

Leden van Groenekratje kunnen gedurende veertig weken per jaar op woensdagmiddag en vrijdagnamiddag hun Groenekratje van de week ophalen bij de Groeituinen Patersweg 53, of thuisbezorgd krijgen tegen meerprijs. Komend seizoen opent Groenekratje extra afhaalpunten: Dordrecht Weizigt (wo. middag), Zwijndrecht De Volgerlanden (vrij. namiddag). Met Papendrecht Puur Loes zijn we in gesprek. 

 

Dat lokaal en gezond voedsel te duur zou zijn voor de kleine beurs is een MYTHE

Het doel van Vereniging Groenekratje is om het verdienvermogen van Zorgboerderij de Zuidpunt te helpen versterken en daarbij ook de inkomenspositie van eigenaar Corstiaan de Boer, om de leden/klanten een faire prijs te bieden voor onbespoten groenten van dichtbij, daarmee de korte voedselketen te helpen opschalen en zodoende stadsgerichte landbouw te doen versterken. Een lidmaatschap van Groenekratje kost afhankelijk van de grootte tussen € 6,- en € 10,- wekelijks voor vier maaltijden met seizoensgebonden groenten en aardappelen. Een prijsvergelijking met commerciële groenten abonnementen laat zien, dat Groenekratje ongeveer de helft goedkoper is.  

 

Proefpakket
Wil je de heerlijke groenten van Groenekratje eerst een keer op proef? Dat kan. Mail Annette de Vlieger, groenekratje@gmail.com