14/02 Handelsmissie Ede

Handelsmissie Ede – van regio naar regio – inspirerende voorbeelden uit de duurzame voedselketen

 

Drechtstadsboer nodigt Zuid-Hollandse boeren, bestuurders, ondernemers, onderzoekers, onderwijzers uit om mee op ‘Handelsmissie’ te gaan naar Ede voor een ‘ondernemend’ programma met inspirerende voorbeelden uit de duurzame voedselketen.

 

Aanmelden doe je hier. Tot 1 februarai met 50% Early Bird korting.

Bekijk de promo video by Flamboyant Media 

 

Werk jij op het land, in de kantine, de klas of de keuken, met kinderen of volwassenen, werknemers, patiënten of cliënten? Vind jij dat landbouw ecologisch en duurzaam moet zijn en dat voedsel naast een economisch belang een maatschappelijke waarde heeft, dan is deze belevenis op jouw huid geschreven. Ontmoet je collega’s en deel je droom.

Smaakstad Ede is de eerste stad in Nederland met een voedselwethouder en een gemeentelijk voedselteam, waar kennisinstellingen, zorg, onderwijs en boeren samenwerken met burgers, ondernemers en retailers aan gezonde betaalbare voeding,  zorg en voedselonderwijs voor iedereen. Onder het motto: Wat Food voor Ede doet?

 

Programma

Het programma begint om 09.30 uur met een ontvangst op het Raadhuis van Ede door het Foodteam, Food Valley en Boerenhart. Het programma eindigt met het Valentijn Foodfloor Café ‘blind daten met eten’ in Theater Cultura door Stichting Smaakstad Ede. In de tussenliggende tijd bezoeken wij op locatie Stichting Stadsvarkens, Ziekenhuis Gelderse Vallei en Alliantie Voedsel in de Zorg, Remeker Kaas BV, Ondernemer van het Jaar 2016, Ecofields VOF wijngaard en streekproducten en AERES (V)MBO aan het eind van de middag: Koken met Kinderen, Dutch Cuisine

Wijzigingen voorbehouden.

 

07.30 uur Heenreis
09.30 uur Ontvangst te Stadhuis Ede. Introductie Boerenhart en Foodvalley
11.00 uur Locatiebezoek Stadsvarkens, burgerinitiatief
12.00 uur Lunch Ziekenhuis Gelderse Vallei. Introductie Alliantie Voedsel in de Zorg.
13.30 uur Rondleiding Remeker. Kaasboerderij De Groote Voort.
15.00 uur Rondleiding Ecofields. Wijngaard & Streekproducten.
16.30 uur Ontvangst Aeres(V)MBO. Voedselonderwijs met Dutch Cuisine & Jonglereneten.
17.30 uur Borrel Theater Cultura. ‘Wrap Up’ Wethouder Leon Meijer.
18.00 uur Buffet Theater Cultura. Coöperatie Boerenhart.
18.45 uur Dinerpitch Willem Lageweg, Transitiecoalitie en ex-directeur MVO Nederland
19.30 uur Inloop Foodfloor Café. Introductie Smaakstad Ede.
20.00 uur Aanvang Foodfloor. Pitches en Blind daten met eten.
21.30 uur Netwerken
22.00 uur Thuisreis
   

Reisleiding: Annette de Vlieger. Inlichtingen: 06-14220195. Gastheer: dr ir Jan Willem van der Schans, WUR, senior onderzoeker. Gespreksleiding: Robert Klaassen & Marianne Karstens. Aanmelden kan hier.

 

NB. 50 Personen is op alle bezoeklocaties ongeveer maximum aantal deelnemers m.u.v Foodfloor Ede te Theater Cultura “Blind daten met eten-korte ketens” met 75 bezoekers/ stoelen.

 

PS Ben jij helaas niet in gelegenheid om het complete dag- en avondprogramma te volgen? Dat kan ook. Neem per mail contact op met drechtstadsboer@gmail.com en wij stellen een aangepast programma op maat met jou samen. 

Bellen mag ook: Annette de Vlieger, reisleidster 06-14220195. 

 

 

Partners & Sponsoren
Drechtstadsboer is initiatiefnemer Handelsmissie Ede. Gastheer is Gemeente Ede. Partners zijn: LTO-Noord Voedselfamilies Zuid-Holland, Provincie Zuid-Holland. Bureau Meneer de Leeuw. Consultancy: Walnut FHM.
Mediapartner: Victor Media. Vormgeving: Rocketboys. Robert Klaassen: Concept

 

 

Organisaties & Ondernemingen
Foodteam Ede. Stichting Food Valley. Boerenhart Coöperatie. Stichting Stadsvarkens. Gelderse Vallei Ziekenhuis. Alliantie Voedsel in de Zorg. Remeker kaas BV. Ecofields VOF Aeres(V)MBO. Stichting Smaakstad Ede. Theater Cultura.