Pure Hub Slotconferentie Leuven

Pure Hub Slotconferentie Leuven

Leuven, Kortrijk, Brussel, Amsterdam
Drechtstadsboer heeft zich in  2015 en begin 2016 gestort in Europese avonturen; bij herhaling en met volharding. Onze reisgenoten waren o.a. Promint, gerenommeerd subsidiebureau uit Breda i.s.m. ZLTO. Het onderzoek naar mogelijke EU subsidies voerde ons successievelijk naar Kortrijk, Gent, Breda, Middelburg, Amsterdam, Zwolle en uiteraard naar Brussel, waar precies dat moment wegens terreur de noodtoestand was afgekondigd.

Kortrijk 2015 - Buda Eiland – Stadslandbouw

Kortrijk 2015 – Buda Eiland – Stadslandbouw

Drie maal bracht Drechtstadsboer in 2015 een werkbezoek aan gemeente Kortrijk, te België. Gemeente Kortrijk in de nabijheid van Gent is sociaal economisch vergelijkbaar met Dordrecht nabij Rotterdam. We wisselden heel aangenaam wederzijdse ervaringen uit met de culture elite, met ambtenarij, bestuur, peer2peer initiatiefnemers en collega’s van stadsboerderij Kortrijk.

logo OIKOS

Drechtstadsboer was december ’15 als genodigde aanwezig op de EU Commons Conferentie, georganiseerd door o.a. IASC en OIKOS in de Koninklijke Bibliotheek van Brussel, waar ‘initiatiefnemers’ en ‘kenniswerkers’ uit de EU acte de presence gaven. De dag bood een fraaie staalkaart aan burgerinitiatieven uit de Benelux met een fraaie follow-up maart ’16. Namelijk een vijf steden BE/NL tour door Mitikaro Shobayashi uit Japan. 

EU Pre-Summit City Makers Conferentie in Pakhuis de Zwijger, februari '16, Amsterdam

EU Pre-Summit City Makers Conferentie in Pakhuis de Zwijger, februari ’16, Amsterdam

Drechtstadsboer was als gastspreker aanwezig op de tweedaagse EU Pre-Summit City Makers Conferentie in Pakhuis de Zwijger, februari ’16, Amsterdam. 26 EU lidstaten gaven acte de presence, waaronder – namens Dordrecht – DOOR en Drechtstadsboer. Dat was pieken. Wordt vervolgd mei ’16.