Selecteer een pagina

21/3/2017 Lentediner Dordrecht




Menu van Dichtbij
met boerderijkip of veganistisch

 

Pop-up resto Groeituinen Dordrecht, Krispijn. Inloop 17.30 uur.
Locatie: Groeituinen, Halte Patersweg, Patersweg 57, Dordrecht
Entree: Kosten € 9 plm. pp incl 2 drankjes en reservering
Aanmelden: doe je hier
Live Official Ukulele Orchestra Dordrecht OUD verzorgt de lentekriebels

 

Korte Keten, ‘vierkant verwaarden’ & het recept

Met het korte keten seizoensdiner kun je proeven van de mogelijkheden om te koken met producten uit de regio rond Dordrecht en de Drechtsteden, onze korte voedselketen. De boerenkip, die deze keer op het vlees-menu staat, wordt meer ‘vierkant verwaard’. Niet alleen vleugels, poten of filetjes wordt gebruikt. Voor het vlees-voorgerecht gaat de chef aan de slag met kippenlever. Mogen we inspireren om meer van het dier te gebruiken. Dat is duurzamer. Meer uit de regio is goed voor de economie in de regio. En… mensen worden blij als ze weten waar hun eten vandaan komt, dat is de toevoeging van welzijn. 

Bij het Lentediner krijg je het recept als inspiratie voor thuis in de eigen keuken. Na afloop wordt het recept ook als download op de website geplaatst.

 

Menu – Lentediner 21/3

 

voorgerecht
Vega: uienchutney salade
Vlees: roompaté kippenlever
Met daarbij wintergroenten terrine, mierikswortel & soyaroomsaus

 

hoofdgerecht
Vega: gerookte tofu met paddenstoelenmelange
Vlees: kip gegaard in hooi
Met daarbij zelf gemaakte zuurkool en poldergratin

nagerecht
Vega: sorbetijs met fruitsalade
Met ei: sorbetijs met merengue advocaatsaus

Chefkok: Steven de Waal

Met medewerking van ROC Davinci college

 

Mede mogelijk door:

Provincie Zuid-Holland

De Buitenwacht Dordrecht
Official Ukelele Orchestra OUD Dordrecht

 

Filmpje Official Ukelele Orchestra OUD

 

Filmpje Drechtstadsboer over ‘wat je dichtbij haalt is meer dan lekker…  ‘