Eten waar je blij van wordt

Stichting Steunpunt Drechtstadsboer heeft het iniatief genomen om een 3 daags programma op locatie te organiseren, waar de dialoog boer-burger centraal staat. Meer dan dertig prominente sprekers en maatschappelijke organisaties bij elkaar, dragen een steentje bij aan de urgente transitie naar gezonde voeding en duurzame landbouw. 

Willem Lageweg Transitiecoalitie Voedsel

De tweede dag heeft als thema “Eten waar je blij van wordt”. Dit symposium staat onder leiding van Willem Lageweg, ex dir. MVO initiatiefnemer Transitie Coalitie Voedsel. Met bijdragen van Jan Huygen Eemlandhoeve, Dalila Sayd Het Eetschap, Anne Hilde de Vries Greenpeace, Jan Varekamp ProefschuurCooperatie. 

Mees Visser, Mede-eigenaar biologische boerderij Landzicht, Strijen, deelt zijn levensverhaal met de aanwezigen voorafgaand aan de voordrachten van de gasten.

De lezing van prof dr Han Wiskerke verdient een eervolle vermelding. U kunt de lezing hier nalezen. Voorts een Interviewmet prof dr H Wiskerke Wur Rurale Sociologie n.a.v. De publicatie van de onderzoeksresultaten van ‘De Staat van de Boer’. Tenslotte Dagblad 

Trouw wijdt een heel katern aan ‘Staat van de Boer’ https://destaatvandeboer.trouw.nl/