Korte Keten

Stichting Steunpunt Drechtstadsboer zet zich sinds 2016 in voor de korte keten in de Drechtsteden. Dat gebeurt met steun van de provincie Zuid-Holland in het kader van Programma Platteland Ontwikkeling. De provincie die streeft ernaar dat haar inwoners in 2036 voor 80 % van Zuid-Hollandse bodem eten. Drechtstadsboer regelt afzetpunten voor ondernemers als Rechtstreex en gemeenschapslandbouw (CSA) vereniging Groenekratje. Daarnaast werkt de stichting aan het vergroten van kennis en bewustzijn over het belang van de korte keten in de klimaataanpassing en de landelijke ontwikkelingen op dit gebied.

De oogst: 

Proeftuin BlijBord: is een proeftuin van de provincie Zuid-Holland. In dit project werkt Drechtstadsboer van 2019 tot 2021 met Zorgboerderij De Zuidpunt, zorginstelling Het Spectrum en andere partijen aan de verbinding tussen zorg en landbouw.

De vereniging Groenekratje. Samen met zorgboerderij De Zuidpunt, stichting De Groeituinen in Dordrecht is gemeenschapslandbouw opgezet. Door een jaarabonnement af te nemen is de boer verzekerd van een vast inkomen en een eerlijke prijs voor zijn producten en dagbesteding voor 40 cliënten van Yulius. Drechtstadsboer heeft leden geworven en zeven afhaalpunten in Dordrecht en Zwijndrecht gerealiseerd voor vereniging Groenekratje en korte keten-bedrijf Rechtstreex.

Groenekratje is een van de ruim 100 Community Supported Agriculture (CSA) initiatieven in Nederland. Drechtstadsboer stond aan de wieg van CSA Nederlandwaarin initiatieven van deze boer-burgerlandbouw zich hebben verenigd. 

Boer Burger Dialogen

Onderzoek De Brug Over

Proeftuin Amstelwijck 

Handelsmissie Voedselvallei Ede